TEAM

MOJCA USSAR

 

IMG_5365
Mojca Ussar je kot pedagoginja v zadnjih dvajsetih letih v Sloveniji poučevala na številnih plesnih šolah, kot redna in kot gostujoča pedagoginja. Kot koreografinja je od leta 1998 na oder postavila številne celovečerne predstave in plesne miniature, s katerimi se je predstavila tako doma kakor v tujini. Od leta 2004 je vpisana v razvid samozaposlenih v kulturi. Svoje znanje in delovne izkušnje si je pridobivala pri številnih vrhunskih pedagogih, na različnih plesnih seminarjih v Sloveniji in tujini, predvsem v New Yorku, kamor zahaja vsako poletje že od leta 1994. Leta 2007 se je odločila za dvoletno šolanje na Dance New Amsterdam, New York. Šolo je uspešno zaključila in si pridobila tudi certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Od jeseni 2007 je tudi co-direktorica plesnega festivala »The Dance Gallery« v New Yorku. Od leta 2010 poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Po vrnitvi iz New Yorka se je po tehtnem razmisleku odločila za novi podvig, saj so ji dosedanje izkušnje dale veliko potrebnega znanja, tako za pedagoško kot koreografsko delo. Nastala je Galerija plesa.

Njena želja je delati s plesalci, predvsem pa z njimi deliti svoje znanje, izkušnje in ideje.


 

ANDREJA ŠRAJ

 

Andreja je kot bivša gimnastičarka svojo plesno pot začela leta 2003 na Plesni izbi Maribor, kjer je bila tudi članica skupine Company II. Od leta 2003 do 2006 je sodelovala v številnih plesnih projektih in se hkrati tudi dodatno izobraževala na plesnih seminarjih po Sloveniji. Leta 2007 jo je pot zanesla v New York, kjer se je izobraževala na plesni šoli Dance New Amsterdam in sodelovala v plesnih projektih, z različnimi koreografi. Leta 2009 je uspešno končala šolanje in si hkrati pridobila certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Kot plesalka dobiva odlične kritike tako doma kot v tujini. Leta 2012 je dobila naziv “plesalka leta” na spletnem portalu Parada plesa. V Galeriji plesa poučuje od leta 2009, kjer prenaša svoje bogato znanje na mlade plesalce.

 

 


 

DANIELA PRESKAR

DANIELA PRESKAR

 

Daniela je svojo plesno pot začela leta 2005 v Harlekinu-društvu za umetnost plesa, pod vodstvom Ane Vovk Pezdir. Uspešno je zaključila nižjo stopnjo baleta in sodobnega plesa, s plesno smerjo modern pa jo je leta 2011 seznanila Andreja Šraj. Od leta 2009 se udeležuje plesnih festivalov doma in v tujini (Dance World Cup, Dance Star, Ljubljana dance meeting, Front@, Opus 1…) in se hkrati dodatno izobražuje na plesnih seminarjih in workshopih različnih pedagogov in koreografov. Kot plesalka je sodelovala tudi v projektu s koreografom Igorjem Sviderskim. V Galeriji plesa pleše od leta 2018, v zadnjem letu pa se je pod okriljem Mojce Ussar  preizkusila tudi v vlogi pedagoginje in koreografinje. Trenutno študira razredni pouk na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

 

 


 

LARA MAHER

 

LARA MAHERS klasičnim baletom se Je prvič srečala pri svojih sedmih letih, ko je pričela obiskovati baletni oddelek glasbene šole Karol Pahor na Ptuju. Svojo plesno pot je leta 2013 nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri Galini Čajki Kuhar.

V času svojega srednješolskega izobraževanja se je udeležila mnogih tekmovanj. Na 12. državnem tekmovanju mladih baletnih plesalcev BALTEK, je dosegla prvo nagrado in zlato plaketo, prav tako  se udeležila 13. tekmovanja BALTEK in dosegla srebrno plaketo. S sošolkami so se leta 2014 udeležile tudi mednarodnega baletnega tekmovanja Tanzolymp v Berlinu in kot skupina dosegle tretje mesto.

Med leti 2013 in 2018 je sodelovala tudi v mnogih baletnih predstavah SNG Maribor, kot so: Giselle, Labodje jezero, Don Kihot, Paquita, Gusar, Silfida, Hrestač, Peter in volk, Maestro,…

Trenutno študira fizioterapijo na Almi Mater v Mariboru. Pridobljeno fizioterapevtsko znanje želi povezati z poučevanjem klasičnega baleta, ustrezne baletne drže in pravilnega izvajanja baletnih korakov.