TEAM

MOJCA USSAR

 

IMG_5365
Mojca Ussar je kot pedagoginja v zadnjih dvajsetih letih v Sloveniji poučevala na številnih plesnih šolah, kot redna in kot gostujoča pedagoginja. Kot koreografinja je od leta 1998 na oder postavila številne celovečerne predstave in plesne miniature, s katerimi se je predstavila tako doma kakor v tujini. Od leta 2004 je vpisana v razvid samozaposlenih v kulturi. Svoje znanje in delovne izkušnje si je pridobivala pri številnih vrhunskih pedagogih, na različnih plesnih seminarjih v Sloveniji in tujini, predvsem v New Yorku, kamor zahaja vsako poletje že od leta 1994. Leta 2007 se je odločila za dvoletno šolanje na Dance New Amsterdam, New York. Šolo je uspešno zaključila in si pridobila tudi certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Od jeseni 2007 je tudi co-direktorica plesnega festivala »The Dance Gallery« v New Yorku. Od leta 2010 poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Po vrnitvi iz New Yorka se je po tehtnem razmisleku odločila za novi podvig, saj so ji dosedanje izkušnje dale veliko potrebnega znanja, tako za pedagoško kot koreografsko delo. Nastala je Galerija plesa.

Njena želja je delati s plesalci, predvsem pa z njimi deliti svoje znanje, izkušnje in ideje.


 

ANDREJA ŠRAJ

 

 

Andreja je kot bivša gimnastičarka svojo plesno pot začela leta 2003 na Plesni izbi Maribor, kjer je bila tudi članica skupine Company II. Od leta 2003 do 2006 je sodelovala v številnih plesnih projektih in se hkrati tudi dodatno izobraževala na plesnih seminarjih po Sloveniji. Leta 2007 jo je pot zanesla v New York, kjer se je izobraževala na plesni šoli Dance New Amsterdam in sodelovala v plesnih projektih, z različnimi koreografi. Leta 2009 je uspešno končala šolanje in si hkrati pridobila certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Kot plesalka dobiva odlične kritike tako doma kot v tujini. Leta 2012 je dobila naziv “plesalka leta” na spletnem portalu Parada plesa. V Galeriji plesa poučuje od leta 2009, kjer prenaša svoje bogato znanje na mlade plesalce.

 

 


 

MAJA LAMOVŠEK

46033175_10215845463522581_8446991874161377280_n

Maja je začela plesati kot otrok na Plesni izbi in kasneje na Centru plesa. Po srednji šoli je študirala biopsihologijo in se izobraževala na Salzburg Experimental Academy of Dance. Kasneje je diplomirala iz sodobnega plesa, plesne pedagogike in performansa na Akademiji za sodobni ples, glasbo in dramo v Linzu (IDA Institute of Dance Arts), ter se izpopolnjevala v Parizu na ACTS – Ecole de danse contemporaine de Paris iz Limon in Modern tehnike. Plesala je v Landesteatru Linz in sodelovala s koreografi, kot so: Jarek Cemerek, Evangelos Poulinas, Christina Mertzani, Bruno Genty.

Pedagoško pot je gradila na Plesni Izbi, Društvu Erato, Društvo Portret, KD Center plesa in v Linzu. Danes je kulturna producentka na festivalih, plesalka, plesna pedagoginja in maserka. Izvaja gibalne terapije z invalidi z sodelovanju s Sončkom – Društvom za cerebralno paralizo Ptuj, saj svojo strast do plesa in poučevanja želi združiti s psihologijo ter širiti gibalno znanje.

 


 

EVA OESER

 

Image

 

Eva se je s plesom začela ukvarjati že zelo zgodaj, v različnih plesnih šolah. Med leti 2007 in 2015  se je šolala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in zaključila nižjo in višjo baletno šolo. V tem času je sodelovala v baletnih predstavah Hrestač in Cipollino v SNG Maribor. Leta 2014 je s soplesalkami v disciplini klasični balet s točko »Babuške« dosegle 1. mesto na mednarodnem tekmovanju »DanceStar World Dance Masters 2014« v Poreču.

Leta 2015 se je začela ukvarjati in se izobraževati v različnih plesnih zvrsteh (modern, contemporary in hip hop). Znanje si je pridobivala na plesnih šolah in festivalih doma in v tujini (Avstrija, Anglija, Japonska). Leta 2017 je kot plesalka sodelovala v plesni predstavi »Naši Stebri«. Eva je tudi študentka psihologije na Filozofski fakulteti v Mariboru.

 

 


 

 

MOJCA HADELA

 

mojcahadela1

Mojca je v stiku z gibanjem že od mladih nog. S plesom se je pričela ukvarjati šele s 15. leti. Najprej jo je pot vodila k hip-hopu pri Zapleši-si. Nato se je za 2 leti pridružila muzikalni skupini English Student Theatre (predstava Showtime). Iskajoč plesne tehnike se je najprej za eno leto podala k Plesni Izbi, kjer se je preizkusila tudi v klasičnemu baletu. Leta 2011 se je pridružila Galeriji Plesa, kjer je nekaj let kasneje sodelovala v plesni predstavi Brez izhoda. Mojca se udeležuje tudi plesnih klasov po Sloveniji (Kjara Starič Wurst, Nastja Bremec in Michal Rynia) in tako nadgrajuje svoje plesno znanje. Leta 2015 je na Filozofski fakulteti v Mariboru diplomirala iz Pedagogike, ki ji v povezavi s plesnimi izkušnjam nudi dobre izobraževalne osnove za poučevanje otrok in mladine.

 

 

 


 

 

REBEKA RAJŠEK

 

DSC_0002Rebeka se je prvič začela ukvarjati s plesom pri 4 letih na Plesni izbi Maribor. Nekaj let kasneje je bila prvič seznanjena z baletom, pokazala izjemne sposobnosti in začela trenirati pod vodstvom Marina Turcuja. Udeležila se je baletnih tekmovanj DBUS, in osvojila Bronasto plaketo. V tem času je trenirala tudi s Tijuano Križman in Alenko Laufer. Pri 12 letih se je vpisala na nižjo baletno šolo, jo zaključila, opravila sprejemn izpit in se vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor. v času šolanja se je učila poleg klasičnega baleta tudi moderne in karakterne plese, ter imela priložnost sodelovati z ansamblom SNG Maribor, v predstavah kot so: Hrestač, Labodje jezero, Don Kihot. Leto dni je obiskovala šolo Musicla na II. gimnaziji in solo petje. Leta 2014 je uspešno maturirala iz baleta in zaključila šolanje na Konservatorju. Trenutno pleše in sodeluje pri Kulturno umetniške društvu POD pod vodstvom Vesne Kukić .