TEAM

MOJCA USSAR

 

MojcaUssar2Mojca Ussar je kot pedagoginja v zadnjih dvajsetih letih v Sloveniji poučevala na številnih plesnih šolah, kot redna in kot gostujoča pedagoginja. Kot koreografinja je od leta 1998 na oder postavila številne celovečerne predstave in plesne miniature, s katerimi se je predstavila tako doma kakor v tujini. Od leta 2004 je vpisana v razvid samozaposlenih v kulturi. Svoje znanje in delovne izkušnje si je pridobivala pri številnih vrhunskih pedagogih, na različnih plesnih seminarjih v Sloveniji in tujini, predvsem v New Yorku, kamor zahaja vsako poletje že od leta 1994. Leta 2007 se je odločila za dvoletno šolanje na Dance New Amsterdam, New York. Šolo je uspešno zaključila in si pridobila tudi certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Od jeseni 2007 je tudi co-direktorica plesnega festivala »The Dance Gallery« v New Yorku. Od leta 2010 poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Po vrnitvi iz New Yorka se je po tehtnem razmisleku odločila za novi podvig, saj so ji dosedanje izkušnje dale veliko potrebnega znanja, tako za pedagoško kot koreografsko delo. Nastala je Galerija plesa.

Njena želja je delati s plesalci, predvsem pa z njimi deliti svoje znanje, izkušnje in ideje.


 

ANDREJA ŠRAJ

 

 

Andreja je kot bivša gimnastičarka svojo plesno pot začela leta 2003 na Plesni izbi Maribor, kjer je bila tudi članica skupine Company II. Od leta 2003 do 2006 je sodelovala v številnih plesnih projektih in se hkrati tudi dodatno izobraževala na plesnih seminarjih po Sloveniji. Leta 2007 jo je pot zanesla v New York, kjer se je izobraževala na plesni šoli Dance New Amsterdam in sodelovala v plesnih projektih, z različnimi koreografi. Leta 2009 je uspešno končala šolanje in si hkrati pridobila certifikat za poučevanje Simonson tehnike. Kot plesalka dobiva odlične kritike tako doma kot v tujini. Leta 2012 je dobila naziv “plesalka leta” na spletnem portalu Parada plesa. Od leta 2011 je vpisana v razvid samozaposlenih v kulturi. V Galeriji plesa poučuje od leta 2009, kjer prenaša svoje bogato znanje na mlade plesalce.

 

 


 

MAJA KOSMAČIN

 

MajaKosmacin1

 

 

Majini plesni začetki segajo v leto 1996, ko je prve plesne korake spoznavala na Plesni izbi Maribor in bila kasneje tudi članica skupine Company II. Leta 2005 je plesno pot nadaljevala kot plesalka pri Mojci Ussar & Company. Od plesnih začetkov pa vse do danes se je izobraževala pri številnih priznanih domačih in tujih pedagogih v Sloveniji. Kot plesalka je sodelovala v plesnih predstavah (Dance Collection, 8 Shorts, Odsevi, Brez izhoda) in krajših plesnih projektih. Leta 2012 je tudi diplomirala na Pedagoški fakulteti Maribor iz programa Razredni pouk, ter tako svoje plesno znanje dopolnila še s pedagoško izobrazbo, kar zagotovo doprinaša k njenemu načinu poučevanja. Sama še zmeraj aktivno pleše in se še preizkuša na različnih plesnih področjih, s čimer nenehno šriri svoja plesna obzorja. V Galeriji plesa poučuje in pleše od leta 2009.

 


 

KRISTINA KLEČ

 

KristinaKlec1

 

Kristinini prvi plesni začetki segajo v leto 1993, ko je kot 5-letna punčka spoznavala prve plesne korake v Plesni šoli Urška v Tolminu. Kot srednješolka se je pridružila gimnazijski plesni skupini Korak iz Tolmina, ki jo je vodila Mojca Maurič. Leta 2006 je začela tudi s poučevanjem plesa na takrat novo ustanovljeni plesni šoli pod vodstvom Mojce Maurič v Tolminu. V času študija je svoje plesno znanje izpopolnjevala v Gibalnem inštitutu Vija Vaja v Ljubljani, hkrati pa je bila aktivna tudi v svojem domačem kraju, kjer se je prvič srečala s pilatesom, ki jo je izjemno navdušil. Junija 2012 se je tako udeležila izobraževanja za vaditelja pilatesa, ki ga je organizirala Gimnastična zveza Slovenije. Vse od pridobitve diplome za vaditelja pilatesa samostojno vodi tudi svoje ure pilatesa, na katerih svoje znanje in izkušnje deli z vadečimi, ki jo vedno napolnijo z dobro energijo, ko zadovoljni in nasmejani zapustijo dvorano. Februarja 2015 jo je pot peljala v Maribor, kjer svojo plesno pot nadaljuje kot plesalka pri Mojci Ussar & Company.

 

 


 

 

MOJCA HADELA

 

mojcahadela1

Mojca je v stiku z gibanjem že od mladih nog. S plesom se je pričela ukvarjati šele s 15. leti. Najprej jo je pot vodila k hip-hopu pri Zapleši-si. Nato se je za 2 leti pridružila muzikalni skupini English Student Theatre (predstava Showtime). Iskajoč plesne tehnike se je najprej za eno leto podala k Plesni Izbi, kjer se je preizkusila tudi v klasičnemu baletu. Leta 2011 se je pridružila Galeriji Plesa, kjer je nekaj let kasneje sodelovala v plesni predstavi Brez izhoda. Mojca se udeležuje tudi plesnih klasov po Sloveniji (Kjara Starič Wurst, Nastja Bremec in Michal Rynia) in tako nadgrajuje svoje plesno znanje. Leta 2015 je na Filozofski fakulteti v Mariboru diplomirala iz Pedagogike, ki ji v povezavi s plesnimi izkušnjam nudi dobre izobraževalne osnove za poučevanje otrok in mladine.

 

 

 


 

 

REBEKA RAJŠEK

 

DSC_0002Rebeka se je prvič začela ukvarjati s plesom pri 4 letih na Plesni izbi Maribor. Nekaj let kasneje je bila prvič seznanjena z baletom, pokazala izjemne sposobnosti in začela trenirati pod vodstvom Marina Turcuja. Udeležila se je baletnih tekmovanj DBUS, in osvojila Bronasto plaketo. V tem času je trenirala tudi s Tijuano Križman in Alenko Laufer. Pri 12 letih se je vpisala na nižjo baletno šolo, jo zaključila, opravila sprejemn izpit in se vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Maribor. v času šolanja se je učila poleg klasičnega baleta tudi moderne in karakterne plese, ter imela priložnost sodelovati z ansamblom SNG Maribor, v predstavah kot so: Hrestač, Labodje jezero, Don Kihot. Leto dni je obiskovala šolo Musicla na II. gimnaziji in solo petje. Leta 2014 je uspešno maturirala iz baleta in zaključila šolanje na Konservatorju. Trenutno pleše in sodeluje pri Kulturno umetniške društvu POD pod vodstvom Vesne Kukić .